Wat te doen als het energielabel van je woning niet klopt?

Als je vermoedt dat het energielabel van je woning niet (meer) juist is, kun je stappen ondernemen om te zorgen dat je wél het juiste energielabel krijgt:

Als huurder

Als huurder dien je contact op te nemen met de eigenaar van de woning. De eigenaar van de woning kan vervolgens in gesprek gaan met de energieadviseur die het energielabel bepaalt heeft. Het is belangrijk dat de woningeigenaar goed omgaat met de melding en actie onderneemt om de juistheid van het energielabel uit te zoeken.

Als de verhuurder geen actie onderneemt, kun je de huurcommissie inschakelen. De huurcommissie kan tevens helpen met het verlagen van de huur, als blijkt dat een ander energielabel leidt tot een lagere huur.

Als woningeigenaar

Ben je het niet eens met het energielabel dat toegekend is aan je woning? Ga dan in gesprek met de energieadviseur en leg uit waarom jij denkt dat het bepaalde energielabel niet klopt. De energieadviseur kan dan opnieuw een meting komen doen of de eerdere uitkomst aanpassen.

Als je er met de energieadviseur niet uit komt, kun je contact opnemen met de certificaathouder. De certificaathouder en certificerende instelling zijn te vinden op het energielabel.

Ben je benieuwd naar het huidige energielabel van je woning? Doe dan hier de check.

Cookies

Om je zo snel mogelijk op weg te helpen plaatsen we graag cookies voor marketing doeleinden. Mag dat?