Hoe kan je energie besparen in huis?

Verbeter het energielabel van jouw woning

De tarieven voor energie stijgen de laatste maanden ontzettend hard. Grote kans dus dat ook jouw energierekening flink omhoog is gegaan. Er zijn verschillende manieren om je woning energiezuiniger te maken. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt, maar ook dat het energielabel van jouw woning beter wordt. Hieronder geven we je enkele tips om jouw woning energiezuiniger te maken:

1.     Vervang ramen met enkel glas voor ramen met dubbel glas. Door middel van ramen met dubbel glas gaat er veel minder warmte verloren. HR++ of zelfs HR+++ zijn de meest energiezuinige ramen.

2.     Verbeter de isolatie van je woning. Denk hierbij aan het isoleren van vloeren, spouwmuren, het dak en eventueel de kruipruimte van je woning.

3.     Vervang je oude ketel voor een HR-combiketel. Een HR-combiketel is namelijk een stuk energiezuiniger.

4.     Maak gebruik van duurzame energie. Is het energielabel van jouw woning al vrij goed (B of C), dan valt er zeker nog meer winst te behalen door het verduurzamen van energiebronnen. Denk hierbij aan een zonneboiler of een warmtepomp.

Ben jij benieuwd wat het huidige energielabel van je woning is, klik dan hier om je huidige energielabel te berekenen. Wil je een nieuw energielabel aanvragen, ook dit is mogelijk via nedlabel.nl. 

 

Cookies

Om je zo snel mogelijk op weg te helpen plaatsen we graag cookies voor marketing doeleinden. Mag dat?