Hoe werkt het aanvragen van een nieuw energielabel?

Waarom moet ik een energielabel aanvragen?

Een energielabel wordt gebruikt voor het inschatten van verbruik van gas/water/elektriciteit. Naar aanleiding van het label wordt door de leveranciers bepaald welk gebruik normaal is, en hierop wordt het contract afgestemd. Een kloppend energielabel kan dus enorm in de kosten schelen, en bij een verouderd label is het aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen bij Nedlabel. Dan komen onze energieadviseurs een passend energielabel opstellen voor jouw woning.

Wil je weten welk energielabel jouw huis heeft? Doe dan hier de check.

Hoe werkt dat dan?

Een energielabel wordt ter plekke bepaald door een energieadviseur. De energieadviseur komt langs om een inschatting van verbruik te maken, hierbij wordt zowel naar isolatie als verbruik gekeken. Op die manier bepaald de energieadviseur een passend energielabel bij de woning, en komt bovendien met mogelijke verbeteringen ter verduurzaming van de woning.

Het bezoek van de energieadviseur van Nedlabel neemt 1-2 uur in beslag. In deze tijd zal hij de isolatiewaardes van de woning bepalen door isolatie en energieverbruik door bijvoorbeeld de cv-ketel vast te stellen. Na het vaststellen van jouw energielabel kan hij ook makkelijke verbeteringen aanbevelen. Op die manier kan jouw woning een beter energielabel krijgen, daardoor minder gas/water/elektriciteit verbruiken wat zal schelen in de vaste lasten.

Proces van aanvraag energielabel bij Nedlabel:

  1. Plaats je aanvraag via het formulier.

  2. Wij koppelen je aan een van onze energie adviseurs bij jou in de buurt

  3. Afspraak maken op een moment dat jou uitkomt

  4. Energieadviseur komt bij je langs

  5. Energie adviseur gaat aan de slag

  6. Je ontvangt je energielabel

Overtuigd? Vraag dan hier je energielabel aan.

Cookies

Om je zo snel mogelijk op weg te helpen plaatsen we graag cookies voor marketing doeleinden. Mag dat?