Een energielabel voor jouw eigen huis opzoeken? Zo zit dat.

Nu we in Nederland steeds vaker bezig zijn met het verduurzamen van woningen, is het belangrijk om het energielabel van jouw woning of pand te achterhalen. Bovendien is het sinds 1 januari 2015 verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning of pand een definitief energielabel te overhandigen. Zo is er voor alle betrokken partijen volledige transparantie over de zuinigheid van het huis of pand. Wij ondersteunen jou graag bij het vinden van jouw energielabel. Omdat wij snel kunnen schakelen met lokale energieadviseurs, heb jij binnen enkele dagen/weken jouw energielabel en voor slechts €329,- jouw energielabel in huis. Snel een officieel jouw energielabel opzoeken begint bij het invullen van dit formulier. 

Het energielabel van jouw huurhuis opzoeken.

Ga jij in een huurwoning wonen? Dan is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Er worden enkele huurpunten gebruikt om te bekijken welk energielabel een huurhuis of huurappartement heeft. Deze huurpunten meten hoe energiezuinig de woning is. Hoe zuiniger de woning,  des te hoger het aantal huurpunten. Door de introductie van het vereenvoudigde energielabel in januari 2015 en het nieuwe energielabel in 2021 zijn er verschillende manieren om de energiezuinigheid mee te tellen. Jij wilt natuurlijk het liefst een huurwoning met een zo hoog mogelijk energielabel. Daarom is het belangrijk om zelf op zoek te gaan naar jouw energielabel of om de huurbaas te vragen het energielabel op te zoeken. Heeft jouw huurwoning een groen energielabel? Dan betekent dit dat de energielasten laag zijn en dat het wooncomfort hoog is. Bovendien is de energierekening stukken lager dan bij een huurwoning dat een oranje, geel of rood energielabel heeft. Bereken hier het energielabel van je woning.

Energielabel zoek? Vraag jouw energielabel aan

Het aanvragen van jouw energielabel is met behulp Nedlabel nog nooit zó eenvoudig of goedkoop geweest! Je hoeft slechts enkele stappen te doorlopen om jouw energielabel thuisgestuurd te krijgen.

 1. Je vult het bestelformulier in.

 2. Wij koppelen jou aan een energieadviseur die werkzaam is binnen jouw buurt. 

 3. Er wordt een afspraak gemaakt waarop de energieadviseur bij jou langs kan komen. 

 4. De energieadviseur komt jouw pand of woning onderzoeken.

 5. Het energielabel wordt berekend door de energieadviseur. 

 6. De energieadviseur vraagt het energielabel in jouw naam aan. 

 7. Jij ontvangt jouw energielabel zo snel mogelijk in je mailbox. 

Energielabel opgezocht? Die is dan 10 jaar geldig.

Wist jij dat jouw energielabel sowieso 10 jaar geldig is? Op het label staat een datum aangegeven tot wanneer deze energiemeting geldig is. Ben jij op zoek naar jouw energielabel? Dan zal je zoektocht dus niet voor niets zijn! Je bent overigens niet verplicht om jouw geldige energielabel te vervangen als de bepalingsmethode verandert. Ook hoef je jouw geldige energielabel niet om te zetten op het moment dat die vervalt. Daarom hoef je vaak ook ná de 10 jaar geldigheid geen nieuw energielabel aan te vragen. Pas op het moment dat bij verhuur of verkoop blijkt dat de geldigheidsdatum van een energielabel is overschreden, hoef je een nieuwe aan te vragen. Het geld dat jij investeert in een efficiënte en snelle aanvraag via onze energieadviseurs is dus iedere cent waard! 

Zoek jouw energielabel en verbeter jouw huis.

Een van de redenen waarom het belangrijk is om een energieadviseur langs te laten komen, is om erachter te komen wat jij aan jouw woning of pand kan doen om het nog duurzamer te maken. Een duurzame woning of pand is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee! De meeste investeringen die gedaan worden om jouw huis energiezuiniger te maken hebben namelijk ook grote belastingvoordelen én ze halen de prijs van jouw vaste lasten omlaag. Zoek jij via Nedlabel jouw energielabel? Dan zal de energieadviseur het volgende in jouw woning of pand nalopen.

 • Soort glas

 • Bouwjaar van de woning

 • Dakisolatie

 • Type woning (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning)

 • Soort verwarming

 • Zonnepanelen en zonneboiler

 • Isolatie van de buitenmuren

 • Vloerisolatie

 • Soort warmwatervoorziening

 • Ventilatiesysteem

Jouw energielabel opzoeken met Nedlabel

Nedlabel werd opgericht om jou te ondersteunen bij het vinden van jouw energielabel. Wij vragen snel en efficiënt jouw energielabel aan en houden zo de prijs zeer laag. Wij werken samen met verschillende lokale energieadviseurs. Zo kunnen wij garanderen dat het maken van een afspraak met een energieadviseur snel en pijnloos gaat. Heb jij eenmaal besloten dat jij op zoek wilt gaan naar jouw energielabel? Dan helpen wij jou om alles zo snel mogelijk in werking te zetten. Vraag jouw energielabel vandaag nog aan door het formulier in te vullen.

Cookies

Om je zo snel mogelijk op weg te helpen plaatsen we graag cookies voor marketing doeleinden. Mag dat?